OnderwijsMavo

MAVO

Met een vmbo-tl-advies kun jij naar de mavo. De mavo bereidt je voor op een studie in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Je begint al in klas 3 met het examenprogramma dat in jaar 4 afgesloten wordt met het eindexamen. Je examenprogramma volg je binnen een bepaalde sector. Op Penta kun je kiezen uit de vier sectoren Zorg & Welzijn, Economie, Groen en Techniek. Natuurlijk helpen we je bij het maken van je keuze. Je wordt goed begeleid bij het samenstellen van jouw vakkenpakket.

Mavo/havo-stroom

Heb je vmbo-tl-advies, maar weet je nu al dat je het liefst door wilt stromen naar de havo, dan is mavo/havo-stroom zeker iets voor jou. In het eerste jaar werk je dan zoveel mogelijk op havoniveau en gaan we dus dieper op de stof in dan in de andere mavoklassen. De vakken die je op havoniveau volgt, worden ook op dat niveau becijferd. Verder leer je vaardigheden en een werkhouding aan die je nodig hebt voor de havo. Zo krijg je een goed beeld of je na de eerste klas van mavo/havo-stroom de stap naar havo 2 kunt zetten.

Zit je beter op je plek in de mavo/havo-stroom maar wil je wel na de vierde klas van de mavo door naar de havo, dan bereiden we je daarop voor in de klassen 2 tot en met 4. Je hebt dan in de vierde klas een extra examenvak en volgt al lessen op Quintus. Op die manier kun je de vervolgstap naar de havo zo soepel mogelijk maken.

(Voor plaatsing in de mavo/havo-stroom moet op het aanmeldingsformulier gekozen worden voor mavo+. De juf of meester van de basisschool moet de keuze ondersteunen in het advies)

Mavo Kunst & Cultuurklas

Kunst & Cultuur is heel wat meer dan tekenen en handvaardigheid alleen. Bij Kunst & Cultuur maak je kennis met vakken als muziek, toneel, dans en fotografie en je bent voortdurend bezig met creatieve opdrachten. De ene keer in een groepje, de andere keer alleen. Dan weer in ‘normale’ lessen, dan weer in workshops. Verder bezoek je theatervoorstellingen, concerten, musea en films en ontmoet je regelmatig kunstenaars en schrijvers op school die workshops komen geven. Leerlingen die muzikaal zijn, kunnen meespelen in de schoolband. De algemene vakken die je bij ons volgt worden bovendien gekoppeld aan onderwerpen die met Kunst & Cultuur te maken hebben. Als je kiest voor de Kunst & Cultuurklas mavo dan is jouw lesrooster iets anders, het bevat meer uren muziek, tekenen, handvaardigheid en drama.