OnderwijsDe Gezonde School

We vinden het belangrijk dat het goed met je gaat. Met je opleiding én met jouw gezondheid. En dan denken we aan dingen als gezond eten en niet roken, maar ook aan een gezonde leeromgeving. We willen een school zijn waarin je je thuis voelt. Zo houden we goed in de gaten dat je goed in je vel zit en een opleiding volgt waarin je op je plek zit. Alleen dan kun jij - samen met de docenten en medeleerlingen - jouw talenten ontdekken en ontwikkelen.

Penta mag zich officieel Gezonde School noemen, omdat er structureel aandacht besteed wordt aan het thema gezondheid. Het thema gezondheid is vastgelegd in het beleid en het onderwijs.  Hiervoor heeft de school een officieel vignet ontvangen. Dit is een erkenning dat de school gezondheid van leerlingen en medewerkers in een hoog vaandel heeft staan.  Penta is een van de weinige vmbo-scholen in Noord-Nederland., die deze erkenning heeft. En natuurlijk werken we op onze school volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines, die zijn opgesteld door het Voedingscentrum.

Wij kunnen zorgen voor een gezonde omgeving, maar jij kiest je eigen gedrag. Daarom besteden we ook aandacht aan wat gezond gedrag en een gezonde leefstijl is. Dan moet je niet alleen denken aan informatie en activiteiten die te maken hebben met gezond bewegen en gezond eten, maar ook aan zaken als alcohol en drugs en seksualiteit en je veilig voelen.
Verder is onze school volledig rookvrij. Dat geldt dus ook voor de docenten. Gezond eten moedigen we aan met het aanbod van onze schoolkantine. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld op Penta watertappunten, welke ook een bijdrage leveren aan een gezonde voeding en dus een gezonde levenswijze.
De topverkoop van onze broodjes - gemaakt door onze eigen leerlingen - bewijst dat gezond eten erg lekker kan zijn.

 

Download: