VakcollegeZorg & Welzijn

In dit Vakcollege, dat we afkorten als Vakcollege Z&W, leer je alles wat te maken heeft met ‘Zorgen voor jezelf en zorgen voor een ander’. 

Dat gaat bijvoorbeeld over hoe je kunt zorgen voor kleine kinderen of voor zieke, oudere of gehandicapte mensen. Verder verdiep je je in wat nodig is voor een verzorgd uiterlijk en een gezond en vitaal lichaam. Kortom: het welzijn van de mens staat centraal! Er is altijd sprake van veel persoonlijke contacten, dus er is ook veel aandacht voor sociale vaardigheden en communicatie.

Voorbeelden van praktijkopdrachten die je uitvoert zijn stages, gastlessen en buitenschoolse activiteiten die te maken met de werkvelden binnen Zorg en Welzijn.

Voorbeelden van beroepen die je later kunt uitoefenen als je deze opleiding volgt zijn  verzorgende, verpleegkundige, kapper, schoonheidsspecialist, kraamverzorgster, jongerenwerker, doktersassistent, apothekersassistent, tandartsassistent, onderwijsassistent of werken in een sportschool, de kinderopvang, thuiszorg, gehandicaptenzorg, beveiliging.
Kortom werken met en voor mensen!