VakcollegeHoreca, Bakkerij & Recreatie

In dit Vakcollege dat we afkorten als Vakcollege HBR leer je bijvoorbeeld hoe het eraan toegaat in een bakkerij en een keuken van een restaurant.

 

Hier raak je thuis in de wereld van gastvrijheid. Je leert wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van reizen of evenementen.

Voorbeelden van praktijkopdrachten die je uitvoert zijn: het bakken van brood- en banketproducten, het bereiden en serveren van heerlijke producten voor de Gezonde School-kantine (de PentaFresh) en het plannen van een dagtrip. Ook draai je één keer per week mee in het schoolrestaurant waar echte gasten komen. De ene week bereid jij de maaltijd en de andere week zorg jij dat het restaurant er tiptop uitziet en bedien je de gasten.

Voorbeelden van beroepen die je later kunt uitoefenen als je deze opleiding volgt zijn: kok in een restaurant of instelling, gastheer/-vrouw in de bediening, brood- of banketbakker, recreatiemedewerker, medewerker in de reisbranche en evenementenmedewerker.