VakcollegeEconomie & Ondernemen

Vakcollege Economie & Ondernemen

In dit Vakcollege dat we afkorten als Vakcollege E&O draait alles om financiën: de financiën van jou als klant en de financiën van bedrijven.

 

 

Bij het profieldeel Commercieel, denken we na hoe we producten het beste kunnen verkopen aan de klant. Je houdt je bezig met reclame door middel van posters, filmpjes en sociale media, maar ook met het verkopen in de winkel zelf. Je oefent verkoopgesprekken en werkt achter de kassa.

 

Ook achter de schermen gebeurt er veel in winkels en groothandels. Hoe je producten het beste opslaat en verstuurt, leer je bij het profieldeel Logistiek.
Daarnaast gebeurt er ook veel op een kantoor. Je houdt je bezig met winstberekeningen van een bedrijf en voert allerlei secretariële taken uit, zoals het opnemen van een telefoon of het organiseren van een vergadering. Dit leer je onder andere bij de profieldelen Secretarieel en Administratie.
Naast de profieldelen houden we ons bij de keuzedelen ook bezig met presentatie en styling, waar je bezig bent met de inrichting van een winkel en het maken van etalages, fotografie en mode. Ook leer je hoe je een webshop inricht en onderhoudt.
Verder kun je je nog verdiepen in de marketing of kantoorwerk, of kun je je bezighouden met het oprichten van een eigen onderneming.
Voorbeelden van beroepen die je later kunt uitoefenen als je deze opleiding volgt zijn: medewerker in een (web)winkel of groothandel, in de ICT of op een reclamebureau, receptionist, secretaresse, etaleur of natuurlijk zelf een bedrijf oprichten.