VakcollegeEconomie & Ondernemen

In dit Vakcollege dat we afkorten als Vakcollege E&O leer je bijvoorbeeld hoe je een eigen bedrijf opzet, welke producten je allemaal kunt verkopen en hoe je binnen een bedrijf of een organisatie omgaat met klanten.

Hier ervaar je hoe het is om een baan op kantoor te hebben en wat administratie binnen een bedrijf inhoudt. Je leert wat etaleren is en je verdiept je in de reclamewereld.  

Voorbeelden van praktijkopdrachten die je uitvoert zijn: het maken van reclameposters en -filmpjes, het bouwen van een webwinkel, het organiseren van een vergadering, het voeren van gesprekken met klanten, het etaleren en het op de markt brengen en verkopen van producten, bijvoorbeeld die van de schoolkantine Penta Fresh, meehelpen in de mediatheek en de voorraad beheren van andere vakcolleges, zoals BWI en PIE.

Voorbeelden van beroepen die je later kunt uitoefenen als je deze opleiding volgt zijn: medewerker in een (web)winkel of bij een klantenservice, in de ICT of op een reclamebureau, receptionist, secretaresse en allerlei administratieve beroepen die in elk bedrijf voorkomen.