Actueel Project doorlopende leerlijn Vakcollege PIE: Produceren, Installeren en Energie.

Project doorlopende leerlijn Vakcollege PIE: Produceren, Installeren en Energie.

Woensdag 7 november was het zover: de afsluiting van het project van onze leerlingen PIE, klas 4qr en studenten Electrotechniek van het Drenthe College, Techniek Centrum Assen. De studenten en leerlingen hebben samen onder begeleiding van docenten van beide scholen de elektrische voorzieningen van het fietsenhok gemaakt. 

De leerlingen zijn eerst een aantal weken naar het Drenthe College aan de Aziëweg gegaan om daar onder begeleiding van studenten en docenten de voorbereidingen te treffen. Dat bleek nog een lastige klus. Er moest aan veel dingen gedacht worden: wat is de looproute, wanneer moet het licht gaan branden, hoe wordt de aanrijroute verlicht, hoelang moeten de lampen blijven branden om in het licht weer naar buiten te kunnen lopen en nog veel meer.

Daarna hebben de leerlingen en studenten de plannen uitgevoerd op de werkplek: het fietsenhok van Penta. Ook tijdens de uitvoering kwamen ze weer allerlei kleine en grotere probleempjes tegen, die ter plekke met elkaar opgelost moesten worden. Op 7 november was het klaar! Nu de deuren nog…. En dan kan het fietsenhok officieel geopend worden.

Dit is weer een mooi voorbeeld van de doorlopende leerlijn vmbo-mbo, waarbij onze leerlingen kennismaken met studenten en docenten van het MBO, maar ook met de werkvloer.