Actueel Mavo 2: Activiteitenweek project Art into Nature.

Mavo 2: Activiteitenweek project Art into Nature.

Art Into Nature is een project voor alle 1e en 2e klassen, georganiseerd vanuit  Gezonde School en Cultuurprofielschool.
Natuur en cultuur spelen hierin een belangrijke rol. Het is speciaal voor Penta georganiseerd door het ICO in samenwerking met het Drents Archief, de stadsdichter van Groningen en twee beeldend kunstenaars.
Op een unieke historische locatie in de natuur bij Oudemolen, waar grafheuvels te vinden zijn, de molen een rol speelt en een mooi terrein van Staatsbosbeheer ter beschikking is, ervaren de leerlingen een drietal verrassende workshops.

Onder leiding van een werknemer van het Drents archief werd er gisteren een speurtocht rond de molen bij Oudemolen georganiseerd.

Onderweg schuilen voor de regen .............

art4

Het 2e onderdeel op het programma is zelf een gedicht schrijven. Stadsdichter Kasper Peter, van de stad Groningen helpt de leerlingen tijdens het schrijven van het gedicht.

art1art2

Tot slot werd er een opdracht uitgevoerd waarbij de leerlingen bij staatsbosbeheer en onder leiding van twee kunstenaars het verleden weergaven in beeldende kunst met behulp van materialen uit de natuur.

molenmolen1