Actueel Gezonde leefstijl thema van het uitwisselingsproject in Polen

Gezonde leefstijl thema van het uitwisselingsproject in Polen

'Gezond leren leven' in Polen
 
Gezonde leefstijl is het thema van dit uitwisselingsproject. Dat hebben we gemerkt! Marlous Osinga, Irene Meuldijk en Huubs Hubbeling hebben deelgenomen aan deze uitwisseling in het kader van het Erasmusproject. Samen met collega's uit Turkije, Duitsland en natuurlijk Polen hebben we een zeer boeiend en attractief programma gevolgd in Polen.

We hebben verschillende scholen bezocht en daar ook een workshop gezonde voeding gevolgd. Het was erg leuk om te zien dat de leerlingen tussen de middag een warme maaltijd aangeboden kregen op school. Bovendien was het op alle drie de scholen spik en span, er was nergens een papiertje of wat voor rommel dan ook te zien. Ook hadden de scholen veel mogelijkheden  voor buiten zijn, zowel op het gebied van sport als buitenlessen! Veel lange houten tafels met een fraaie, rietgedekteoverkapping, zodat zelfs bij nat weer of heel warm buiten gezeten kan worden. 

Het thema duurzaamheid is ook aanbod gekomen tijdens deze uitwisseling. Een bezoek aan een ‘hydrolic plant’ was heel indrukwekkend, maar zeker ook het bezoek aan boerderij waar heel inzichtelijk gemaakt werd hoe voeding geproduceerd wordt, zoals het maken van boter, brood en kaas. Voor de jeugd is het van belang om te weten waar ons voedsel en onze energie vandaan komen. We hebben met elkaar gesproken over op welke manier dit in ons onderwijs een plekje kan krijgen. 

Tussendoor was er genoeg ruimte om te discusieren over de gezonde leefstijl en op welke manier dit in het onderwijs geimplementeerd kan worden. Elke school doet dit op zijn eigen wijze. Ook de rol van ICT heeft in elk land een andere rol binnen het onderwijs. Een ander gespreksonderwerp was de problematiek rondom de Turkse jongeren in Duitsland en Nederland.Meer weten?

Kom gerust langs bij de betrokken docenten zij informeren u graag.

Ook op onze weblog kunt u informatie vinden over deze uitwisseling

https://liveheathilyinahealthyenvironment.wordpress.com

polen1polen3polen4