Actueel Brandweerwedstrijden locatie Penta

Brandweerwedstrijden locatie Penta

Afgelopen zaterdag, 7 april hebben er brandweerwedstrijden plaats gevonden in en op het terrein van locatie Penta. Tien verschillende brandweerkorpsen uit Drenthe hebben deelgenomen.

In het kader van maatschappelijk bewust ondernemen heeft Penta haar gebouw beschikbaar gesteld. Na een uitgebreide verkenning,  in het voortraject,  van het gebouw werd een mooi scenario geschreven. Het scenario is geschreven door het organiserende korps, Assen Oost. Vrijdagavond hebben we het scenario een keer gespeeld om de puntjes op de i te kunnen zetten.

Zaterdag was het dan zover. Om 8.00 uur mocht het brandweerkorps uit Norg het spits afbijten.

De weergoden waren de ploegen zeer goed gezind en voor het publiek was het dan ook geen straf om te kijken naar alle geleverde inspanningen. Ook de stemming bij de Moonshiners zat er goed in. De laatste ploeg van die dag mocht rond de klok van 17.00 uur hun vaardigheden tonen.

Na een korte bespreking van het scenario, om 19.00 uur, werden de prijzen uitgereikt door de burgemeester van Assen, Marco Out. Er waren prijzen voor diverse onderdelen maar het korps uit Klazienaveen is uiteindelijk met de eerste prijs naar huis gegaan.

Heidy Hastrich