Actueel Art Fest

Art Fest

Art-Festival 23 mei / Art-Fest Dr. Nassau College #2

 

Op 23 mei is het zover. Dan zal de tweede editie van het Art-Fest Dr. Nassau College plaatsvinden in en rond het gebouw Quintus. Er zijn onder meer theater, dans, filmische producties en beeldende exposities te zijn. Alles geproduceerd door leerlingen. Ook is er een talent-stage waar muziekoptredens worden verzorgd. Naast culturele voorstellingen wordt er een heus ondernemersdorp ingericht waar leerlingen eigengemaakte producten aan de man brengen. Leerlingen van de talentrichting sport vertonen hun kunsten in een circus. Ook is er een tech-corner ingericht door leerlingen van het technasium. Op het terrein zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar in en rond de theetuin. 

Dit jaar nemen ook enkele leerlingen van alle afdelingen van het  Vakcollege Penta deel aan het festival. Tegen een bescheiden vergoeding bieden zij hapjes en drankjes aan. Er is een Vakcollege Ibiza-style tent waar je o.a. hennatattoos, hair feathers en nailart kunt laten zetten.  De leerlingen die komen helpen en/of kijken van het Vakcollege zullen de informatie krijgen van hun mentor.

 Dit jaar presenteren de leerlingen van O.B.S. de Heksenketel hun muzikale kunsten op de talent-stage. 

Verder exposeren ze beeldend werk in de expo-tent. De opening wordt verzorgd door het theatergezelschap Tukkers Connexion. Zij voeren de voorstelling Baron von Munchhausen op. Deze voorstelling is een voorproefje op het festival Art of Wonder dat van 31 mei tot 2 juni in Assen zal worden gehouden en wordt georganiseerd door de mensen van Garage TDI (Het Drents Jeugdtheater van Nederland).

De opening is om 13:00 op het plein voor de Quintus.

Het festival is rond 19:00 afgelopen.

Iedereen is welkom!

Adres: Dr. Nassau College Quintus, Groen van Prinstererlaan, nummer 98.

Contactpersoon Penta: Chantal Hemmen, hmc@dr.nassaucollege.nl