Actueel Afgelopen week activiteitenweek locatie Penta

Afgelopen week activiteitenweek locatie Penta

De afgelopen week stond in het teken van verschillende activiteiten. Culturele, sportieve en maatschappelijk betrokken activiteiten passeerden de revue.

Klas 1 leerlingen zijn de week gestart met het culturele project Cleopatra. In verschillende groepen werd het decor gebouwd, kostuums gemaakt en de dansscène geoefend. Aan het eind van de middag werd de voorstelling voor familie en genodigden gepresenteerd.

Leerlingen uit klas 1 zijn samen met de mentor deze week ook op stap geweest voor maatschappelijke stage. Het Asserbos, de Baggelhuizerplas, het Balloërveld en de staatsbossen van Exloo kregen een schoonmaakbeurt. 

Voor klas 2 Vakcollege stond onder andere een bezoek aan het Drents museum op het programma en een excursie naar de Duitse stad Emden.  

Leerlingen Mavo leerjaar 2 zijn sportief bezig geweest op de dinsdag, een actieve sportdag stond op het programma. De woensdag en de donderdag stonden in het teken van diverse workshops in en buiten school. Een groep van ongeveer 20 leerlingen heeft op het Drenthe College een workshop over Serious Gaming gevolgd.

Leerlingen Mavo 3 zijn op excursie naar Berlijn, Parijs of de Ardennen. Hieronder een impressie van de belevenissen in Berlijn.